Knooppunt MBO

In het MBO knooppunt werken mensen van VISTA en mensen van externe organisaties samen, om jou te ondersteunen als je extra hulp nodig hebt om goed te kunnen studeren en je opleiding af te maken. Er kunnen best wel eens dingen spelen die je afleiden van school of waar je je zorgen over maakt.

Waar kan ik mee geholpen worden?

De mensen van het MBO knooppunt hebben veel ervaring met jongeren, en met de vragen of zorgen die zij hebben. Je kunt er met uiteenlopende vragen terecht, zoals vragen over je gezondheid (ook gevoelens, angst, stress), geldzaken (inkomsten en schulden), wonen, sociale contacten of andere dingen waar je je zorgen over maakt. Door een goede samenwerking is er vaak snel extra ondersteuning mogelijk of dichtbij, waar je direct gebruik van kunt maken.

Wie zijn de mensen van het MBO knooppunt?

De mensen in het MBO knooppunt zijn: de loopbaanconsulenten van VISTA college, de consulenten van Voortijdig Schoolverlaten, en medewerkers van welzijnsorganisaties, gemeentes en GGD.
Je kunt altijd naar je mentor als je ergens mee zit. Maar je kunt ook zelf een afspraak maken met iemand van het MBO knooppunt. Ook je mentor kan de hulp van het MBO knooppunt vragen. Dat kan vanuit elke locatie. Op 3 schoollocaties, Heerlen (Valkenburgerweg), Maastricht (Sibemaweg) en Sittard (Arendstraat), zijn centrale punten ingericht voor het MBO knooppunt. Klik hieronder op de (dichtstbijzijnde) locatie en lees hoe je contact kunt opnemen en wat er mogelijk is