Healthy Life (lifestyle/ obesitas)

HEALTHYLIFE IN KERKRADE

Bij de gemeente Kerkrade staan vitaliteit en gezondheid hoog in het vaandel. We willen inwoners graag helpen bij het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit met ons gezondheidsprogramma Vie – Leven in beweging. Vanuit Vie kunnen vanaf juni tot en met december 2022 96 inwoners starten met HealthyLife.

Tijdens dit programma ga je twee jaar lang aan de slag met persoonlijke doelen om gezonder te leven en uiteindelijk een gezonder gewicht te bereiken. Je kiest zelf de manier en stappen die het beste bij jouw leven passen. Een leefstijlcoach begeleidt je via groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken in het bereiken van je doelen. Kleine aanpassingen kunnen vaak al een groot effect hebben!

Daarnaast ga je actief aan de slag onder begeleiding van een beweegcoach. Veertien weken lang beweeg je wekelijks in een kleine groep, zo veel mogelijk in je eigen wijk. De beweegcoach van The Move Factory inspireert en begeleidt je om het bewegen na die 14 weken zelf voort te zetten, bijvoorbeeld met een vriend(in) of buurtbewoner of bij een sportvereniging.

Het uiteindelijke doel is dat je na twee jaar HealthyLife zelf door kunt gaan met gezond eten, actief bewegen en een gezond gewicht behoudt.

Partners

huisartsen, Ecsplore

Bezoek website